Yrityksemme on Itä-Suomessa, Kiteellä ja Tohmajärvellä toimiva kasvihuoneviljelmä, joka on erikoistunut kasvihuonekurkun tuotantoon.
Yritys on perustettu vuonna 1982 ja toimitiloja on laajennettu vuosien saatossa siten, että tällä hetkellä kasvihuoneita on noin 2 hehtaaria, joista n. 1,4 ha Kiteellä ja n. 0,6 ha Tohmajärvellä.
Viljelemme kurkut luonnonvalossa itse kehittämällämme viljelymenetelmällä, jossa yhdistetään tehokas luonnonvalon hyödyntäminen kasvatuksessa, talviolosuhteiden hyväksikäyttö kasvituholaisten ja -tautien torjunnassa sekä rationaaliset viljelymenetelmät ja työtekniikat. Keinovalotusta käytetään tällä hetkellä vain taimituotannossa. Valaistustekniikan ja energiantuotannon nopean kehittymisen myötä on mahdollistumassa myös tuotannon runsas lisääminen valotuksen avulla, uusiutuvaa energiaa käyttäen, vastuullisesti.
Tämä viljelykonsepti antaa meille hyvät mahdollisuudet vastuulliseen tuotantoon. Olemme jo nyt tehneet paljon kestävän kehityksen ja vastuullisuuden eteen. Lupaamme myös tulevaisuudessa kehittää toimintaamme resurssien sallimissa puitteissa jatkuvasti eteenpäin.
Paikallisuus on meille tärkeässä asemassa toiminnassamme. Kurkku on tuoretuote ja mitä nopeampi on reitti tuottajalta ruokapöytään, sen parempi. Valtaosa kurkuistamme myydäänkin Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueelle. Tuotannossa tarvitsemamme tuotantotarvikkeet ja palvelut hankimme mahdollisuuksien mukaan aina ensisijaisesti paikallisilta tai vähintäänkin kotimaisilta toimijoilta. Näin omalta osaltamme edistämme kotiseutumme elinvoimaisuutta. Ajattelemme vastuullisuutta laajana kokonaisuutena, jossa jokainen pienikin teko merkitsee mahdollisuutta parempaan tulevaisuuteen.